Грипна епидемия от днес в област Бургас, в общините Севлиево, Трявна и Дряново. От понеделник в София, областите Кърджали и Хасково и община Луковит, съобщи NOVA.

Такава бе обявена и в пет общини в Благоевградска област - Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. От вчера – и в района на Велико Търново. В Кърджали училищата ще останат затворени до 3-ти февруари. Мерките срещу разпространението на грипните вируси включват още спиране на плановите операции, на  имунизациите, на женските и детските консултации и забрана на свижданията в болниците. 

От понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

Грипна епидемия беше обявена на територията на област Велико Търново. Отменени са учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. 

Обявиха грипна ваканция в София, епидемията завладя и Велико ТърновоМОН обяви общините, в които е преустановен учебния процес

Детските градини и ясли в София продължават да работят въпреки грипната епидемияМедицинските сестри ще следят стриктно здравословното състояние на децата