Новият ректор на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов има амбициозни планове да привлича студенти от Азия и Африка. Това стана ясно на среща между проф. Моллов и кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

„Университетът ще разшири обучението на чуждестранни студенти, които на първо време ще бъдат от балканските страни, но с времето вярвам, че ще привлечем хора и от по-далечни дестинации – Китай, Виетнам, страните от Централна Азия, Персийския залив, Северна Африка и др. В това отношение ще разчитаме на подкрепата на общината, за да презентираме УХТ извън пределите на страната“, обясни проф. Моллов.

Градоначалникът обсъди с новия ректор възможностите за сътрудничество между УХТ и Община Пловдив. На срещата бе дискутирано участието на Общината и висшето училище в съвместни проекти в областта на хранителните технологии.

„УХТ е единственият университет, който подготвя висококвалифицирани кадри за работа в този бранш, който е особено силно развит в Пловдив и региона. За нашия град е много важно да ги привлечем и задържим тук“, посочи кметът.

Ректорът заяви, че в своята програма залага на практически ориентираното обучение на студентите, а това най-добре може да се реализира в Пловдив.