Акт за 5000 лева на една от големите фирми превозвачи в Пловдив – „Легия груп” бе потвърден от Районния съд под тепетата. Фирмата, която е свързана със Стефан Балимезов – Яйцето, е била санкционирана, тъй като при проверка на Автомобилна инспекция, не е била предоставена изисканата документацията.

Наказателното постановление било издадено през ноември 2018 година, след като от компанията не спазили срока да изпратят нужната документация на автомобилната инспекция. От фирмата са обжалвали глобата, като се оправдали с кратките срокове, които им били дадени. Въпреки това магистратите са отхвърлили жалбата на фирмата и са потвърдили глобата от 5000 лева.

Припомняме, че фирмата превозвач „Легия груп” е  сред разследваните за укривани на данъци от пловдивската полиция, която проведе голяма акция в края на март.

Припомняме, че фирма „ЛЕГИЯ груп” , към която се водят 84 таксита в момента е собственост на 40-годишния Янко Радев. Дружеството е регистрирано на 31 март 2017 г. на името на Балимезов, а месец по-късно той я прехвърля на Радев. В криминалното досието на новия управител има прояви като кражби, грабежи, притежаване на наркотици и други.

Самият Балимезов бе задържан по време на акцията на полицията, а след това бе пуснат под гаранция от ареста. След масираните провери на полицията, автомобилите към „Легия груп” намаляха от 144 на 84.

Още за акцията на полицията срещу незаконните таксита, вижте в линковете:

Арестуваха Стефан Балимезов - Яйцето в Кючук Париж! Обискират офиса на таксиметрова компания ВИДЕОМъжът с дебело криминално досие е бивш управител на дружеството

Кой кой е в таксиметровия бранш в Пловдив, или как фирми фантоми отговарят за 70 % от колитеПревозвачи еднодневки държат по 200-300 коли без да платят лев данък на държавата

Таксиметровият бизнес – милиони в джоба на няКОЙ? Стотинки в държавната хазнаОфициалните данни за ДДС-то в такси бранша, заплатено в страната за година, е 3,1 милиона, или 43 пъти по-малко от реално изискуемото

Петима с криминални досиета държат 70 % от такситата в ПловдивКолите всяка година се прехвърлят на нова фирма бушон