Небезизвестната верига за гръцки дюнери в Пловдив отново влезе в полезрението на инспекторите, този път от общината.  След многократно вписване в „черните” списъци на НАП, фирмата се сдоби и с акт от инспектората. Общинските служители са констатирали, че един от обектите е без удължено работно време.

Проверката е станала в края на юли, а заведението се намира на пъпа на Пловдив. След покупка на дюнер в 23,30 часа, инспекторите забелязали хора, седящи на масите отвън. На вратата на обекта била залепена табела, на която било описано работното време – от 08:00 часа до 03:00 часа. 

Служителите на инспектората се легитимирали и поискали от управата документ за удължено работно време. Оказало се, че по време на проверката такова не е било издадено от районната администрация, към която принадлежи обекта.

Съставен бил акт на фирмата, а в последствие и наказателно постановление. В графата за наказание била вписана сумата от 5 хиляди лева.

Санкцията веднага била отнесена като незаконосъобразна и неправилна до Районен съд – Пловдив. Дружеството, стопанисващи заведението за гироси, депозирало жалба срещу наказателното постановление.

Оказало се, че поради грешки от страна на инспекторите от Общината, санкцията действително е незаконосъобразна и ограничава правото на защита на дружеството жалбоподател.

Магистратите констатирали, че са налице нарушенията по наредбата за осигуряване на обществения ред. Въпреки това в наказателното постановление са допуснати значителни неточности, което прави санкцията незаконна.

Поради тази причина Районен съд отмени наказанието от 5 000 лева спрямо Гироленд.