Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето, станало обект на криминално престъпление в столичния градски транспорт. По покана на Гешев в срещата участва и вътрешният министър Младен Маринов, съобщават от прокуратурата.

Главният прокурор и министърът на вътрешните работи запознаха семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние.

Установено е, че извършителите са непълнолетни лица. Предвид високата обществена опасност на деянието, Софийска районна прокуратура е постановила задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа.

Арестуваните нямат криминални прояви до момента, но прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража заради нападението на 21 февруари.

Около 20.00 часа в София в автобуса четирима младежи - двама на по 15 г., един на 16 и един 17-годишен накарали момчето да съблече червена тениска с емблемата на ЦСКА и червено горнище на анцуг, посочват от прокуратурата.

За да го принудят да свали дрехите си, те употребили сила и заплаха - момчето било ударено в лицето, а нападателите го заплашили с думите: "Махай дрехите веднага, или ще те пребием!".

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Четиримата нападатели бяха отведени днес сутринта в Първо районно полицейско управление в София.