На фона на демонстрираните прекрасни отношения между България и Германия, колегата на Румен Радев Франк-Валтер Щайнмайер заяви - не е сигурно дали ще има завод на "Фолксваген" у нас.

Припомняме, че основната борба за страна, на чиято територия да бъде отворен завод на автомобилния гигант, са България и Сърбия.

Германският президент принципно заяви подкрепа за идеята за изграждане на завод на VW в България, но не се ангажира с прогноза дали това ще се случи.

Радев пък заяви, че с Щайнмайер са обсъдили перспективите за стратегическа германска инвестиция у нас.

"Смятам, че успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основание да вярваме, че България може и е готова и заслужава да има стратегически инвеститор със затворен цикъл на производство", каза българският държавен глава.

Радев е уверил Щайнмайер, че в България съществува пълен консенсус да предоставим най-добрите възможности и сигурна инвестиционна среда за една такава инвестиция.

Балканска война за VW: Ние или сърбите ще правим по 350 000 коли на година?Шефът на Volkswagen Group Берхард Майер призна, че изборът вече е между две държави, но решение още не е взето