Следим с интерес  случващото се в Китай. Там вече мерките се отпускат. Ще видим какъв ще е резултата. При нас още е много рано да се мисли. Не знам защо забравяме, че мерките при нас дават резултат. Приехме , че БЦЖ ни пази, но не ясно дали това е така. Все още няма нито лекарство, нито ваксини, припомни началникът на Оперативния щаб  ген. Мутафчийски. 

Той припомни, че САЩ, която се води една от най- подготвената за посрещане на трусове държава,  не може да издържи. Огромната горчивина е , че резултатите не правят впечатление на никого. Ние нямаме нарастване на общата смъртност. Ние не можем да скрием труповете. Не можем да избягаме от статистиката. Това е един от най- важните показатели , които показват , че на този етап се справяме добре. Това обаче не трябва да води до внушения, че можем да започнем да си играем с мерките, предупреди Мутафчийски. 

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че в  зависимост от ситуацията, ще обмислим по-строги мерки по време на великденските празници.  Целта е да се избегне струпване около храмовете. "Контролът около храмовете е грижа на полицията. Създадена е организацията с местните власти" заяви вицепремиерът.