Обществената поръчка за закупуването на екзотични животни за пловдивския зоопарк е бил прекратена от комисията, която е преглеждала документите. Причината е неуредици в документите и по-висока цена от прогнозната на единствената подадена оферта. Тя бе от словашка фирми в лицето на Карин Освалдова. При прогнозна цена от 70 000 лева, тя е направила оферта на стойност 83 300 лева за 11-те позиции.

Животните, които се търсят за зоопарка през това задание бяха  дивите котки – сервал и евроазиатски рис, като трябваше да бъдат доставени по двойки. Шест броя сурикати – два мъжки и четири женски също са в списъка. Такава трябваше да е бройката и на носатите мечета. Останалите 7 позиции бяха животни по двойки:  алпака, нанду, камила, котешки лемур, азиатска късоноктеста видра и антилопа.

Очаква се от градската администрация да подготвят нова обществена поръчка за закупуването на екзотичните животни. Припомняме, че с отварянето на зоопарка в Пловдив се очаква да бъдат доставени животни от други обекти в цялата страна. Обектът все още няма Акт 11, като се очаква това да стане до дни. След получаването на документа за рестарта на строителството, фирмата изпълнител има 28 дни, за да завърши обекта.

Мармозети, сервал и сурикати в пловдивския зоопарк! Плащат 70 000 лв. за екзотични животниГрадската администрация пусна обществена поръчка за първите обитатели на зоокъта