България организира полет за извозване на 39 българи, както и на европейски граждани от Индия, който беше включен и в общоевропейската система за евакуация, съобщават от МВнР. Самолетът вече пътува. Благодаря на колегата Субрахманям Джайшанкар за помощта да организираме завръщането на гражданите на ЕС, написа в профила си във Фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя съобщи още, че по същото време от летището Денпасар на остров Бали е излетял и евакуационен полет, организиран от ЕС.

На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи. Посолствата и консулствата ни в целия свят продължават непрекъснатата работа по организиране на завръщането на още български граждани в родината. Благодаря им за самоотвержения труд, добави Захариева.

Индийският премиер Нарендра Моди въведе национална карантина на 24 март. Въведена е пълна забрана за излизане от домовете. В страната са прекратени всички вътрешни полети. Има забрана за движение на всички вътрешни превози, транспортиращи пътници, включително автобуси, влакове и метро до 31 март. Продължава движението на транспортните средства, които пренасят стоки.