Масово българи изкупуват лекарства за малария, ебола и краста. Всичко това се случва след редица световни изследвания относно ефектът на тези медикаменти върху COVID-19. Според експерт, обаче с това трябва да се внимава, тъй като резултатът им върху коронавирус все още не е изцяло тестват и може да има странични ефекти. Най-важното е, че случаи че някой не е болен от съответната болест, а приема лекарство срещу нея, то може то да има негативни последици.

„Не се презапасявайте с лекарства! Всички тези лекарства не се приемат, ако не си болен. Не се приемат и без рецепта от лекар. Може да има последици. С това презапасяване може да се изчерпат и запасите от тези лекарства на пазара и съответно тези, които наистина имат нужда да не могат да си го купят“, заяви представител от българския фармацевтичен съюз в ефира на Нова телевизия.

Оказва се, че по-голямата част от тези лекарства са с рецепта, но въпреки това хората намират начин да си ги купят. Някои от тях дори показват рецепти от лекари, изпратени им от вайбър.

Ветеринари предупреждават: Чакайте екокатастрофа в Русенско заради чуматаИма риск от заразяване на водата заради заравянето на стотици хиляди трупове на прасета