Едно от най-старите училища в Пловдив -110 годишното СУ "П. Яворов", отбеляза своя юбилей виртуално и днес, в Деня на детето, отново онлайн поздравява за празника своите стотици възпитаници. Това се случва в деня, когато най-големите ученици държат първата си матура и целият педагогически екип е ангажиран с организацията и отличното й провеждане. Ето защо не са предвидени традиционните тържества, с които СУ "П. Яворов" чества този цветен детски празник, и това се дължи на извънредните обстоятелства .

Директорът Сашка Кръстева изказва огромно съжаление, че всяка година отправя поздрави на живо по радиоуредбата. Сега обаче обстановката е различна, но поздрав за малчуганите ще има, макар и виртуален.

„Скъпи деца,  училището без Вас е празно и на всички нас-  учителите, ни е много  тъжно без Вашите усмивки, закачки,  лудории. С най-голяма обич Ви пожелавам да сте живи и здрави и да знаете, че Ви очаквам да се завърнете в родното гнездо на яворовци. От мен, вашия директор, имате виртуална прегръдка“, гласи емоционалното слово на Сашка Кръстева.