Пловдивски огнеборци показаха способностите си на лекоатлетическия стадион до Гребната база. Мъжете се пребориха с двуметрови пламъци и покоряваха сгради със стълби. Всичко това се случи по време на Регионалното състезание за мъже по пожароприложен спорт.

Пожарникари от Пловдив и региона мериха сили в четири дисциплини: "100-метрова пътека с препятствия", "Изкачване с щурмова стълба", "Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия" и "Бойно разгръщане от мотопомпа".

От сутринта състезанието започна с "Изкачване с щурмова стълба". Момчетата трябваше да покорят 30-метровата "сграда", за да "евакуират бедстващи".

Състезанието продължи с кулминацията - "Пожарна щафета 4х100 м с препятствия", при която пожарникарите се бореха с двуметрови пламъци само с пожарогасител в ръка. Това е подготовка и за реални ситуации, в които трябва да се реагира бързо и в екип.

Кранове, разклонители, маркучи и огънят в тавите събраха погледите на много пловдивчани, които спряха, за да погледат надпреварата.

В областно състезание по пожароприложен спорт за служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" участват отбори на РСПБЗН от Пловдивския регион и РДПБЗН. Момчетата, които покажат най-добри резултата ще мерят сили на зонално състезание, а след това и на републиканско такова.

Пловдивската пожарна присъства активно в националните състезание, като неведнъж е печелила купата. Още от състезанието може да видите във ВИДЕОТО и СНИМКИТЕ: