Над 10 леки автомобила и буса са потрошени тази нощ в автокъща в Шумен. Малко след 08:30 ч. тази сутрин бил приет сигнал от собственици на автокъща на бул. „Ришки проход“ в Шумен, че неизвестен е проникнал в обекта и е нанесъл материални щети на голяма част от автомобилите за продажба.

На място веднага са били насочени полицейски екип. Изяснено било, че са нанесени щети на 16 автомобила, различни марки и модели, предаде Дарик.

Всеки е с различна степен на унищожаване и повреждане. В хода на издирвателните действия са установени двама малолетни, с които и към момента продължава работа по изясняване на обстоятелствата по увреждането.

Станало е ясно, че „оръжието на труда“ е бил автомобил Нисан „Патрол“. Единият от непълнолетните успял да го подкара и при движение на територията на автокъщата е нанесъл увреждания, някои от които много сериозни  по останалите автомобили.

Експерти ще установяват на каква стойност са нанесените щети. Работата по изясняване на случая продължава. Докладвано е на прокурор от РП- Шумен и всички действия по разследването продължават под надзор на дежурен прокурор.

През лятото три деца влязоха в друга автокъща и блъснаха пет коли.