Още шестима служители на ОП "Общинска охрана" ще охраняват Гребната база. Допълнителните дежурни се осигуряват за уикенда, след като мнозина не са спазили наложените мерки и са се опитали да навлязат в района. 

От Община Пловдив напомнят на гражданите, че със заповед на министъра на здравеопазването от 20 март затворени за посещение са парковете, градските градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. За град Пловдив това се отнася допълнително и за разходки и спортуване на тепетата, Гребна база, Лаута.

"Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния кризисен щаб, да проявят търпение и да не посещават забранените места", заяви директорът на ОП "Общинска охрана" Димитър Палашев.

Той не скри огорчението си от грубо и обидно отношение на граждани към служителите на общинското предприятие, каквото се наблюдава в последните дни. "Нека хората знаят, че ние ще продължим да изпълняваме служебните си задължения и да следим за обществения ред", допълни той. В тази връзка през уикенда допълнително шестима служители ще дежурят на Гребната база.

При нужда ще се търси и съдействие от "Общинска полиция" и Второ районно управление. Община Пловдив призовава гражданите да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града.