8-годишно момче беше нападнато от домашно куче на детска площадка във Враца вчера вечерта. Инцидентът се разиграл вчера следобед пред очите както на родителите, така и на стопанката на животното. Бащата Николай Николов разказа, че докато се занимавали с по-малкото си дете, чули ръмжене и лай. Момчето изпищяло.

"Обърнах се и видях как точно в този момент кучето го беше захапало за лакътя, а после – и по меките части", каза той.

Бащата веднага изтичал при детето си, а междувременно стопанката успяла да издърпа немската овчарка.

"Намордник носеше в лявата си ръка. Постави намордника 10-ина минути след инцидента, когато чакахме полиция и спешния център", разказа Николов.

Жената изглеждала притеснена, заявила, че кучето никога не е било агресивно. Според други минаващи, обаче, то и преди нападало, но други четириноги.

"Тя е възрастен човек, може би вчерашният ден е бил моментът, в който е разбрала, че това куче не ѝ е по силите", коментира мъжът пред bTV.

За щастие, нараняванията на детето вече са обработени и то даже е на училище днес. Баща му се опасява по-скоро колко време ще бъде нужно, за да бъде преодолян стресът от случилото се.

Семейството също има куче, но Николай подчерта: "Всички, които имат големи кучета и опасни породи, трябва да носят своята отговорност това куче да бъде гледано като домашен любимец без да има опасност за хора и други животни – и да носят отговорност за всички последици".