Мъж спаси еленче, нападнато от глутница кучета. Орлин Борисов е щастлив, че е имал шанса да помогне на животно в беда. 

Във вторник вечерта 62-годишният мъж от Кюстендил излязъл да разходи двете си кучета по пътеките към лесопарк „Хисарлъка“. Именно тогава чува страшен лай, а след което покрай него преминава малкото еленче.

"Нямах време да мисля. Еленчето тичаше, а кучетата го гонеха. Накрая го обградиха и аз нямаше как да не му помогна. Едното бездомно куче дори се хвърли върху него", обяснява пред смелият мъж пред Infromreja.

В спасяването на еленчето се включва и по-голямото му куче Норд, който се нахвърля срещу глутницата. Последвала и борба, а Орлин успява да спаси животното от сигурна смърт.

"Еленчето беше изтощено. Не се държеше на краката си. Сигурно часове е преследвано. След като разгоних кучетата видях, че има леко одраскване. Реших, че не мога да го оставя. По това време покрай мен минаха момиче и момче. Разпознах момчето – Евгени Неделчев. Започнахме да звъним по институциите, но без резултат. Само си прехвърляха топката", обяснява още 62-годишният Орлин.

Накрая той и Евгени решават да настанят животинката при свой приятел, който разполага с хотелски комплекс в село Жиленци.

"Ако го оставехме навън през нощта, то щеше да умре. Откарахме го до там, защото имаме доверие на човека, той също обожава животните. Дадохме му храна, вода и усетих как се успокои. Днес ще се качим с джиповете си до планината, за да го върнем в естествената му среда", категоричен е Борисов.

За сблъсъка с бездомните кучета Орлин казва, че не се е страхувал. Мислел само как да спаси животното. Успява и кучето му да се отърве само с няколко драскотини.

"Мога да кажа единствено, че всяко живо същество заслужава място под слънцето. Това винаги е било водещо при мен и се надявам да продължа да помагам", коментира с вълнение и огромна доза на скромност, Орлин.