Дървени къщички спасяват от студа бездомни кучета в София. Бенджи и Мецанка са сред любимите четириноги в подлеза на булевардите "България" и "Гоце Делчев". Благодарение на добри хора с големи сърца кучетата имат подслон за зимата.

"Всяка зима им ги слагат, по едно време си имаха и детски матрак за сън. Като цяло хората от квартала много се грижат за тях, всяка вечер имат оставена храна", разказват граждани.

Снимките на животинките в новите им къщички трогнаха мнозина в социалните мрежи, които отправиха благодарности към тези, които са се погрижили за кучетата.

"Колко малко трябва, за да бъдем добри", коментират потребители.

Други пък споделиха, че кадрите отново са ги накарали да повярват в доброто у хора, тъй като отдавна са изгубили вяра, че то съществува.

"Трябва всички да взимат пример.Грижим се за 5 бездомни котки, направихме им къщичка, за да не студуват, както и за 1 бездомно куче. Няма такава радост и преданост като видят че им слагаме храна. Просто не може да се опише с думи", разказват други.

Поставят къщички за бездомни кучета и котки, съседите да не се сърдят - законно еВсяко животно под надзор има право на подслон и храна, обясняват от НПО