Посрещаме най-топлия ден тази седмица. Сутринта ще е все още студена и мъглива, видимостта ще е понижена по поречието на Дунав, около Черноморието и в Югоизточна България. Облачността ще бъде рехава през деня и по-значителна в източните райони привечер. Очаква ни по-осезаем вятър в часовете след 12.00. Температурите в ранния следобед ще са между 13 и 18 градуса. Най-топло ще е в централните и западните райони на Дунавската равнина и по долината на Струма. В София температурата ще стигне до 15 градуса. В Пловдив също се очаква градусите да скочат до 15.

В планините времето ще е слънчево и топло. Температури ще са между 5 и 11 градуса. Следобед вятърът ще се усили в западните и централните райони на Стара планина, предаде Нова телевизия.

С усилването на вятъра започва постепенно захлаждане. Над Балканите се оформя зона с ниско атмосферно налягане, а с нея идват и валежи. Още в сряда вечерта ще завали от запад на изток. Процесите ще продължат и в четвъртък през деня. В сряда вечерта ще завали от запад на изток. Валежите ще продължат и в четвъртък през деня. С падането на температурите по планините, по местата с висока надморска височина в Западна България и в Предбалкана ще превали сняг. Валежите ще са слаби и в незначителни количества. Само в планините и в някои предпланински райони ще се задържи по-стабилна нова снежна покривка. В София е възможно да прехвърчи слаб сняг в четвъртък и петък.

Почивните дни ще започнат с облачно време. Валежите постепенно ще спират навсякъде в рамките на съботния ден. Температурите ще се ориентират отново към пролетни стойности в началото на следващата седмица.