Възрастен мъж стана атракция в Чирпан, следвайки примера за защита от COVID-19 на китайците. Дядото нахлузи пластмасова туба на главата си, а под нея, за по-сигурно е сложил и предпазна маска. 

Снимката се появи във Фейсбук, а потребител добави и текст към нея " Помните ли, че прачовекът бeше от Чирпан? Така е! Но и постчовекът, онзи, дето ще остане след всички ни, пак ще е оттам. И не, не е, колаж, това е истинска снимка, днес се загледах......" -г гласи написаното, към което има и добавен хаштаг "ВърнетеРеалността". 

За някого постъпката на чирпанлията може да изглежда смешно и прекалено, но за други е тъжната истина за страшната ситуация в момента. А и възрастният човек показва, че е наясно с опасността във въздуха, вслушал се е в заръките на властите и е решил да се предпази... двойно - постъпка, която е чужда на много негови набори и дори млади хора. 

Китайците прибегнаха до отчаяни мерки, за да се предпазят от смъртоносния коронавирус. Те започнаха да си правят самоделни “скафандри” и да си слагат пластмасови туби и найлонови торби на главите.

В социалните мрежи се появиха десетки снимки на разнообразни предпазни костюми на китайците.