Все още няма ток в някои населени места в общините Ловеч, Угърчин и Тетевен.

Екипите на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариралите електропроводници и повалени стълбове. Някои от селата в община Ловеч вече трето денонощие са без ток.

В по-голямата част от населените места захранването вече е възстановено, но и там все още има отделни улици и абонати, които са без електричество. В някои от селата няма и вода, тъй като помпите не работят, съобщава БНР.

В община Ловеч, където положението беше най-тежко, без ток са все още селата Хлебене, Соколово, Смочан и Босиня. От 3 денонощия има села без ток и в общините Тетевен и Угърчин.

В още няколко села обаче има отделни улици и абонати, които също нямат захранване, поясни кметът Корнелия Маринова.

"Казачево, Александрово, Дойренци, Радювене, Къкрина, Дренов. Не е нормално нито един човек да няма ток, това е проблем".

Маринова допълни, че вече е възстановено водоподаването във всички села в общината с изключение на село Прелом, където е осигурена водоноска.

Бойко Чавдаров от ЧЕЗ разпределение допълни, че без ток са и пет села в община Угърчин.

"Локализирани са участъци в трудно достъпни планински райони. Екипите са насочени там, а и ще направим всичко възможно в рамките на няколко часа да възстановим захранването и в тези населени места. В Тетевен и Троян всички населени места са с възстановено електрозахранване. Има единични сигнали, по които работят аварийни екипи на място. Екипите ни ще бъдат на терен, докато не възстановим електрозахранването и на последния абонат в най-онтдалечената точка.

В област Велико Търново трети ден без електричество напълно или частично са 28 населени места, в общините Елена и Павликени.

Възстановено е електрозахранването във всички населени места в община Павликени, с което е отстранен и проблемът с водоснабдяването на 10 селища. Аварийните екипи продължават да работят по отстраняване на авариите в община Елена, където трето денонощие 11 махали във високопланинските и труднодостъпни части все още са без ток. От дружеството увериха, че до края на деня електроподаването ще бъде възстановено.

Кметът на община Павликени Емануил Манолов:

„Съответно няма и вода, защото няма електричество за помпите. Мисля, че днес и утре ще се оправи всичко. Екипите на енергото работят. Нямаме бедстващи хора, социалният патронаж обикаля и ги наглежда, кметовете ги наглеждат“.