Експерти от община Асеновград са посетили улица "Странджа", която пропадна след дъждовете от последните дни. Както TrafficNews.bg вече съобщи участък от улицата се е свлякъл, а част от земната маса е попаднала в един от дворовете в квартал "Изток". Свлачището станало в неделя, като мястото веднага било оградено с полицейска лента след подаден сигнал на телефон 112. 

Направен е оглед, като в момента се изготвя проект за ремонт на участъка. Уведомени са и EVN, тъй като има оголени кабели. Общината е уведомена по всеки възможен начин - постъпиха жалби от местни жители и по електронната поща, и по телефона, и чрез интернет страниците ни, споделиха пред наш репортер от градската администрация.

Знаем, че положението е бедствено, затова ще се постараем да решим проблема в най-кратки срокове. Необходимо е обаче първо да бъде изготвен проект, допълниха от пресцентъра. 

Припомняме, че местни жители споделиха в социалните мрежи, че това не е първият подобен случай.

"Това не е от днес и вчера, а дългогодишен проблем. Взетите мерки преди са повече от красноречиви. Резултатът е налице - отново пропадане", пишат възмутени асеновградчани. Техни съграждани пък коментират с ирония, че вероятно ще бъде най-безопасно да спят с каски. 

Подробности - четете в линка:

Ново свлачище: Улица пропадна след дъждовете край ПловдивЧаст от земната маса се озовала в един от дворовете