Да се отпусне еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това написа в личния си профил Бойко Борисов. Той поздравява всички деца по повод Международния ден на детето - 1 юни.

"Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас.
Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище. Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им.
На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!", написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.