Вашингтон се превърна в първия щат в САЩ, който легализира човешката тор. Да, правилно. Прах при прахта, пепел при пепелта и пръст при пръстта, нали така?

Досега след смъртта си човек можеше да избере тялото му да бъде дарено за медицински цели. Сега обаче има и друга опция и човек може да избере трупа му да бъде превърнат в тор, която да бъде използвана в сферата на земеделието.

Промените в законодателството всъщност се разглеждат като алтернатива на кремацията и погребенията, тъй като в много големи градове гробните парцели са доста ограничени.

След като тялото бъде превърнато в тор, близките на починалия ще могат да я използват за наторяване на собствената си градина, независимо дали в нея се отглеждат цветя, зеленчуци или овощни дървета.

Вече има и реално съществуваща компания, която може би ще се заеме с нестандартната процедура. Тя е създадена от Катрина Спейд, която е един от лобистите законът да бъде прокаран.

Пред "Франс Прес" бизнесдамата обяснява, че по този начин се предоставя една алтернатива, която е напълно безопасна, близо до природата, а освен това ще доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Ще се пести и от земя, която вместо да се превръща в гробище, ще може да се използва за земеделски цели.

Технологията била много проста. Тялото се поставя в голям стоманен контейнер, в който има люцерна, дървени стърготини и слама. Контейнерът се запечатва и тялото остава вътре в продължение на 30 дни. Едно човешко тяло е способно да произведе две колички тор.