"Тази неделя, 7 април, от 16:00 до 20:00 в клуб Терминал 1 ще се състои възпоменателна среща в памет на Явор Захариев. Срещата се организира от роднини и близки приятели на Явор и е отворена за всички желаещи да присъстват, независимо дали са го познавали лично, или не. Ще звучи музиката, в която той участва. Заповядайте на последния "концерт".

*Датата на самото погребение все още не може да бъде определена. Очаквайте информация", написаха в страницата си във Facebook Club Terminal 1.

Приятели, колеги и фенове изпратиха вокалистът на Gravity Co. с аплодисменти, а десетки черни балони полетяха към небето в негова памет. 

В неделния следобед гласът на Явор зазвуча отново, но на запис, два дни след като напусна този свят, пише "Монитор".

Певецът беше открит от близките си в безпомощно състояние на 3 април. Веднага след това беше закаран в шокова зала в "Пирогов". В продължение на два дни лекарите се бориха за живота му, но изгубиха битката.

Столичният клуб се препълни с хора, които искаха да направят последен жест към него, а той присъстваше със снимка и името му изписано на сцената със свещи. Част от присъстващите споделиха общите си спомени с певеца, като разказваха за човека явор, а не за звездата.

"Добър човек, благороден. Виждате колко хора има тук и го обичат", каза пред БГ Радио Мартин Михайлов, който беше и последния мениджър на Gravity Co., "виновникът" за повторното им събиране през февруари 2018 г.

"Аз много исках, и продължавам да искам, да бъде щастлив и спокоен. Много вярвах, че така ще се случи. Но този инцидент беше голяма изненада и вярвам, че наистина ще се разбере какво се е случило", допълни Михайлов.