34 незаконни колиби на роми в столичния квартал "Малинова долина" са премахнати при акция на управата на район "Студентски". След разтурването на катуна теренът е почистен. 

Не е имало екшън и драматични сцени, защото повечето обитатели са били напуснали паянтовите постройки от кашони, дъски и найлони, защото са били предупредени, обясниха от районното кметство. 

В акцията са участвали представители на Столичен инспекторат, Специализираните полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред към СДВР, полицаи от 7 РПУ, Общинска полиция, мобилен екип от отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – район „Оборище“. Заедно с тях е имало и екип на ОП ,,Екоравновесие“ за залавяне на безстопанствени кучета. 

 Съставени са 3 акта за административно нарушение (АУАН) по Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на Столична община, съобщават на сайта си от район Студентски. 

При проверка на служители предишния ден на мястото е имало доста роми и деца, които твърдяли, че работят, а малките ходели на училище. Това е наложило вчера при акцията да участват и от Закрила на детето и социални, но там не е имало нито едно дете. 

Всички обитатели на създадената ромска махала нямат регистрация в София. Те били предимно от Луковит, Монтана и Севлиево, пише Столица.bg. 

След събарянето на бараките от терена в Малинова долина са извозени 3 тона боклуци. От район Студентски са категорични, че ще продължат с редовните проверки и акции по разчистването на незаконно построени бараки и обитаване на терени в Малинова долина.