„Без разширяването на околовръстно шосе в Пловдив, трафикът там ще стане като в София. Изграждат се толкова предприятия, които бълват продукция… трябва да го направим“,заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Раковски. Той обяви, че правителството е финансирало важни пътища в Пловдив като даде пример със Скобелева майка и пътят Пловдив – Асеновград.

„Първо изграждаме локалите на Пловдив – Асеновград, след това може да се захванем с Околовръстното. Цената му е около 150 млн. лева“, заяви Борисов.

Припомняме, че от АПИ вече работят по новия лъч на Околовръстното шосе, като проектът е готов. Лъчът ще направи липсващата връзка между Скобелева майка и южния обход на града. По предварителни оценки цената на новия лъч в едната лента ще струва около 7 милиона лева за 6 км участък. Трасето ще свързва Родопите с магистрала Тракия.  Там трябва да бъде направен и път, който да стигне до летище Пловдив през улица „Недялка Шилева” в „Тракия”.

В същото време обаче от агенцията прекратиха договора с проектанта за удвояването на Околовръстното, тъй като в проекта имало неизпълними неща. Новият договор е с  фирмата„Път консулт”, която трябва да изготви проекта. Възможно е разширяването на Околовръстното да бъде на етапи, като се започне от АМ „Тракия“  към Асеновградско шосе.

Премиерът каза още, че в понеделник  ще се срещне с жители на квартал Кършияка заради казуса с 16-те дка частен парк. Той обясни, че хората са му писали и ще отиде да се запознае с проблема.  

„Говорих с кмета и областният управител за случая. Мога да обещая, че там ще остане парк. Ние изграждаме паркове, а не обратното…“, каза Борисов.