Нищо все още не е свършило. Надявам се, че с мерките, с дисциплината, с това, че хората усвоиха правилата, да се справим. Нашите мерки бяха най-добри, най-навременни. И благодарение на хората, че спазваха мерките, можем максимално бързо да се върнем към нормалния живот. Това коментира в предаването „Панорама” по БНТ премиерът Бойко Борисов.

Той сподели, че много хора са го обвинили, ме има специалисти като доц. Мангъров, а се доверява на ген. Мутафчийски.

Аз се движех точно по средата. Най-големите държави се издъниха. Ние заедно с хората се справихме. Първи си направихме облеклата, маските, очилата, лекарствата. Първи с италианците си направихме плазмата.

На въпрос защо е говорил за чували с трупове, премиерът посочи: Ген. Мутафчийски ми каза: информираност. Помните ли репортажите от Италия и Ню Йорк, ние казахме: За да не се случи това, спазвайте мерките.

Той отрече и обвинението, че мерките се свалят рязко.

Брутен вътрешен продукт се прави с работа. Не с лежане, не с това къде ще почиваме. Ние сме в петицата за най-малко починали в света. Спасихме хората и сега с работа – трябва да продължим живота, посочи Борисов.

"Има много свободни медии, които се занимават само с критика. Подкрепям това нещо и могат да проверят сами какво правят съседките. Дори Вучич каза: "Гледам Бойко какво прави и го правим и ние". Гърция също гледат от нас. За книгите ми беше отдавна мечта да сваля ДДС-то. Колегите предложиха памперсите, пелените, детските храни. Ние го приемаме, защото е в полза на хората", обясни премиерът по повод гласуването на намаляването на ДДС на дадени стоки и подпомагането на икономиката.