Болниците ни са готови, лекарите са инструктирани, граничните власти - също. Нормално е да има притеснение. Това заяви външният министър Екатериза Захариева пред bTV по повод увеличението на случаите на заразени с коронавирус.

В Италия нараства броя на заразените с този вирус, има препоръки за Южна Корея, за Япония - пътуващите да се информират предварително, препоръча Екатерина Захариева. 

Най-важното е да няма паника. Дали човек се страхува или не - то е лично, каза тя и се съгласи с мнението на водещия, че има спекула с изкупуването на предпазните маски и спирта от аптеките. Страхът е нормално човешко чувство, важното е да запази спокойствие и да спазят съветите на лекарите, заяви Захариева.

От момента, когато възникна опасността, има термокамери, успокои тя. По думите й служителите на МВнР са на 24-часово разположение за съвет на наши сънародници, които искат да се върнат от засегнатите от коронавирус райони. На постоянна линия сме не само в МВнР, но и в центъра за информация, обясни тя.