Към днешна дата няма регистриран потвърден случай на коронавирус. Има хора, които в момента се изследват. Когато резултатите излязат, веднага ги обявяваме, заяви след извънредното заседание на Министрески съвет шефът на Кризисния щаб срещу разпространението на корона вируса ген. Мутафчийски. 

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се провежда още един извъреден брифинг в 17 часа, на който да се съобщават актуални данни за коронавируса. Призова хората да не се поддават на паника. "В Гърция има 1000 починали от другия грип, а двама - от коронавирус. Доверете се на лекарите, на експертите. Вярвайте на тях", заяви той. 

"Казват, че липсват дезифенктанти и спирт. Днес по мое нареждане се освобождават 100 000 литра спирт от Държавния резерв. Там има 400 000 литра. Приканвам българските производители, които произвеждат тези стоки - дезинфектанти, спирт, маски, да произведат големи количества, за да задоволят търсенето и да няма липси в аптеките. Ако трябва - да пренастоят производствата си," призова Борисов бизнеса. 

На този етап от Кризисния щаб няма разпореждане за забрана на масовите прояви. От там обаче посъветваха гражданите да се въздържат от посещения на масови мероприятия, заради втората вълна на грип В. 

Премиерът не пропусна да се пошегува с членовете на Кризисния щаб. "Всички държави около нас имат болни от коронавирус. Не е срамно. Вместо да ми казвате, че съжалявате, извадете поне един да мирясат всички". 

Той се оплака, че Мутафчийски не му е забранил официалните срещи и той непрекъснато посрещал делегации, чиито членове го целували, а той ги прегръщал.