„Имаме нулева миграция на нашата граница, в момента основният ни страх е на гръцката граница. При нас не нищо по-различно към днешна дата  отпреди 1, 2, 3 години.Българските граждани да са спокойни. Няма  нормален човек, който да разреши да се действа с армия и артилерия срещу деца и жени.  Има 1 млн. души – семейства като нас, нямат храна, вода и те бягат от зор”, заяви премиерът Бойко Борисов по повод кризата с мигрантите от Турция.

„Не съм оторизиран от името на комисията, но ще се дадат огромни парични средства към Червения полумесец  Много е тежко положението. Лесно е да се правиш на голям бабаит, отговорният човек мисли, какво да се направи”, каза още Борисов. Той заяви, че подготвя среща с лидерите в региона. В понеделник с  Ердоган ще се договорят и условията.

„Аз съм заинтересована страна какво  ще се случи с кризата.Трябва да сме защитени – има  хуманитарна криза, коронавирус, движещи се хора, целият регион  може да няма оправяне. За това съм толкова активен”, допълни премиерът.