Вокалистът на Gravity Co. Явор Захариев е починал заради нанесен побой, а не от наркотици. Това обявиха неговите близки, след като вече са ясни резултатите от аутопсията му.

Явор беше намерен в дома си в безпомощно състояние с тежи травми, получени ден по-рано. Докато лекарите в "Пирогов" се бореха за живота му, източници от полицията пуснаха версията, че певецът е станал жертва на дрогата. Известно е, че Явор води дълга битка със зависимостта си от наркотицити, дори се лекува в комуна в Испания. 

Следи от наркотици в тялото му обаче не са открити, обяви сестра му Рая Крумова във Фейсбук. Ето какво написа тя в социалната мрежа:

Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борба си с наркотиците.

Към тези, които с огромна лекота му сложиха този безплатен етикет и не се замислиха, че това може да причини още повече болка на хората, които го обичат.

Точно към тези хора искаме да се обърнем...Към всички тях и към всеки един по отделно.

Ще ли е възможно да си върнете думите назад?

Ще ли е възможно да предъвчите тази гадост и този бълвоч, които изплюхте?
Ще ли е възможно да го сдъвчите добре и да го преглътнете, без да се задавите?

Благодарим ви предварително.

На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни".

По изключително... и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си.

Абсолютно никакви.

Явор е бил бит... пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа.

Това е истината за Явор и за неговата смърт.

Черни балони полетяха към небето в памет на незабравимия Явор ЗахариевПриятели и фенове на певеца се събраха в столичен клуб на възпоменателна среща