Братовчед на жестоко убитата Андреа от село Галиче изля мъката си в социалните мрежи с трогателно послание. Марио Милчев разказа за трудното детство на момичето, което щяло да облече абитуриентска рокля тази година. Той я описа като изключително възпитано и добро момиче, което от малко се е сблъскало с неволите в живота. 

Припомняме, че тийнейджърката бе зверски убита на 11-и януари. Очевидци описаха местопрестъплението като сцена от хорър филм. Убиецът е блудствал с момичето, след което му прерязал гърлото. Не след дълго бе задържан и извършителят - Аксел Олеков. 18-годишният криминално проявен бе задържан заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото. Той е направил самопризнания пред органите на реда. 

Ето какво написа братовчедът на Андреа Марио Милчев:

Пиша тези думи с голяма болка в сърцето! Всички сме майки, бащи, братя и сестри на някого. Тази трагедия може да сполети всички, да не подминавате случилото се, защото такива хора е факт, че ги има и в утрешният ден може да сме потърпевши и ние, ако не бъдем единни и сплотени като народ!

Искам да кажа няколко думи за Андреа, като пряк свидетел на всичко, случващо се около нея и като моя 1-ва братовчедка! Андреа и Румен са мои 1-ви братовчеди - братче и сестриче, израснали в изключително трудни условия, познавайки добре липсите и неволите на живота! Майка им ги напуска, когато са малки. Те нямат баба и дядо живи, имат само татко си. На тях им се налага да се грижат един за друг от малки и, въпреки всички трудности, с които ги сблъсква животът, татко им успява да ги възпита по прекрасен начин, познавайки морала, уважението, възпитанието и трудолюбието!

Андреа е 11-и клас, баща и и брат и заминават за Англия, за да работят и да съберат средства да и направят един прекрасен бал, но, за жалост, това няма да се случи.

Андреа е на 18 години и до този момент има само един приятел, с когото се обичаха много и бяха много щасливи заедно! Всички знаеха за тях, Андреа беше едно лъчезарно, усмихнато и много позитивно дете, изключително грижовна към татко си и брат си! Болката е огромна от загубата на това крехко създание, което с нищо не е заслужило да изживее този шок и да носи този кръст! Кажете ми като хора, майки, бащи, братя и сестри, как се приживява нещо подобно, как се живее с мисълта, че я няма? Как се живее с мисълта, че някой се е подиграл с най-ценното - детето ти, и какво заслужава той?

Законът не е ли благосклонен към тях? Това изчадие - не мога да намеря друго определение за подобна постъпка - сега е на 18, а на 35 ще излезе и ще почерни още нечий живот, защото ние знаем, че нашите затвори не поправят, а точно обратното! Този изрод няма да се поправи - ще стане още по-зле и ще има други невини жертви.

Анди, батко, искам да ти кажа че много те обичам, но ме лишиха от тази възножност. Искам да се знае и да се помни, че ти си едно прекрасно дете и аз, като баща на дъщеря, ще се гордея, ако моята дъщеря прилича на теб! Ще те помним всички и никога няма да те забравим, ще те носим в сърцата си. Дано си на едно по-добро място!

Поклон пред светлата ти памет, Анди!

Във Фейбсук профила си Милчев призова за по-голяма гласност на случая. Вчера в селото бе организиран протест, по време на който местните поискаха доживотна присъда за убиеца на младото момиче. 

Протест в Галиче! Искат изселване на фамилията на убиеца на АндреаПогребват днес 18-годишното момиче