47-годишният мъж, който е полетял от площадка между седмия и осмия етаж в жилищен блок от столичния квартал "Дружба 1", е бивш боксьор от ромски произход, научи TrafficNews.  Тялото му беше намерено тази сутрин до улица "Тирана" около 7,30 часа от минувачи, които се обадили на телефон 112. 

Още след първоначалния оглед от полицията са категорични, че няма следи от насилие и става въпрос за самоубийство.

"Не знаем как се казва, но в кварталното кафене се е хвалел, че някога е тренирал на ринга, но не успял да направи кариера", разказаха жители от близкия вход. Те не знаят за някакви криминални прояви на самоубиеца, за когото се твърди, че е носел пистолет преди да се хвърли.

В "Дружба 1" са в паника заради втория пореден случай на самоубийство. На 17 септември от 14-ия етаж на блок 67 скочи седмокласникът Ивайло Вантов. До момента не са ясни категорично мотивите за самоубийството на момчето, което с нищо не е показало, че има някакви проблеми или разочарования.

Стана ясно само, че в семейството му е имало разправии между родителите и дори случай с викане на полиция заради насилие от страна на бащата над майка му преди година. 

Седмокласникът Ивайло, който полетя от 14-ия етаж, не се оплаквал от нищоТийнейджърът тренирал бадминтон и си имал приятелка, в първия учебен ден в 4 ОУ се държал напълно нормално