Община Пловдив все повече ще надгражда системата за видеонаблюдение, а следващите два обекта, по които ще бъдат сложени камери са Бунарджика и бул. „Кн. Мария Луиза”.

С решение на Общинския съвет вчера бяха отпуснати средства за слагането на камери на Бунарджика.

„Надяваме се всички вандалски прояви да бъдат сведени до минимум,  като станахме свидетели на няколко такива, което е недопустимо. Всеки един нарушител,  ще може да бъде хванат и да понесе своята отговорност”, каза кметът на район „Централен” Георги Стаменов. Той изтъкна, че ще бъдат сложени над 25 камери по алеите на тепето. Другият обект, който ще бъде вързан към системата е т.нар. „път на Столипиново” – по Цариградско шосе и „Кн. Мария Луиза”, където често има вандалски прояви върху общинското имущество.

„ Постоянно имаше сигнали за хора, които се крият по храстите и правят нередни неща, или такива за спринцовки и опасни вещества на Бунарджика. Той вече е различен, като там постоянно вече има хора и то  до 11:00 – 12:00 часа и се радват на различните атракции”, каза кметът Иван Тотев. Той обясни, че с видеонаблюдението хората мога да се чувстват спокойни, когато знаят, че децата им тийнейджъри са там.

Целта пред Община Пловдив  е на все повече места да се поставят камери, за да се опази общинското имущество. Поради тази причина навсякъде, където се правят ремонти в градската среда се поставят кабели, за да може да се надгради системата.