75-годишният Лъчезар Забунтов е намереният турист в Пирин, който заедно със свой приятел беше обявен за издирване в 22,30 часа снощи, научи TraficNews. Мъжът е намерен днес следобед около 16 часа в района на Музговишкия чукар. Той обаче се е държал грубо със спасителите и дори заявил, че не им е търсил помощта. 

Те пък си спомнили, че само преди два дни отново Лъчезар и неговият приятел пак се били загубили, но в крайна сметка успели сами да стигнат до хижа "Яне Сандански", където пренощували.

Днес Забунтов след като наругал спасителите отказал да ги придружи, за да намерят неговия спътник, с когото се разделили по неясни причини.

Пред Trafficnews шефът на Планинската спасителна служба Емил Нешев обясни, че никой от двамата пенсионер не е потърсил помощ. Сигнал е подала съпругата на единия турист. Служителите от ПСС правили опити да открият местоположението им чрез клетките на мобилните телефони, които те носели. Така засекли Лъчезар, който успял днес да си включи телефона.

Тази вечер спасителите продължават издирването на втория турист, като се очаква той да бъде открит в района на хижа "Беговица".

Забунов и приятелят му нямали планинска застраховка и по-рано заради това се появи версия, че умишлено не се обаждат, за да не плащат разходи по издирването им.