7 години след един най-пословичните ремонти в Пловдив – на Градския дом на културата, отново се налага строители да влизат в него. Общината е пуснала обществена поръчка за извършване на ремонтни дейности по покривната конструкция на ДК „Борис Христов.

Поръчката е пренебрежимо малко, сравнение с реконструкцията на бившия Синдикален дом, която се проточи 5 години и струваше повече от 20 млн. лева.

Поръчката е за скромните 6101 лева без ДДС и трябва се извърши изграждане на дървена основа за LT ламарина и същата да се монтира. Също така, в предмета на поръчката е включена доставка и монтаж на обшивки, улуци, казанчета, барбакани.

Сагата с ремонта на Дома на културата започна в последния работен ден на бившия кмет Иван Чомаков, когато разписа договора с гръцката фирма „Актор”. Първоначално проектът бе за 42 млн. лева, като включваше цялостен ремонт на сградата, изграждане на мултифункционални зали, конгресен център и подземен паркинг пред входа на сградата. В крайна сметка се изпълни само първия етап, който бе на стойност 20 млн. лева.

Откриването на дома беше многократно отлагано през годините, като почти ежедневно там се правиха инспекции от кметския екип на Славчо Атанасов, които влизаха в постоянен конфликт с фирмата изпълнител.

Сроковете не се изпълняваха, а имаше  и заплахи, че договорът ще бъде прекратен и ще се тръгне към съдебни дела. Многократно имаше претенции и от градските власти относно качеството на изпълнение на Синдикалния дом.

В крайна сметка третия кмет след старта на ремонта – Иван Тотев прие в края на 2012 година сградата с Акт 15, а година по-късно бе нейното откриване.