Фондация "Победи рака" получи най-голямото дарение в биткойни в България - 55 000 лева. Дарението от 3.6105 биткойна е направено от един от най-авторитетните покер портали в САЩ, използващи криптовалута. Средствата са събрани чрез благотворителни онлайн турнири, провеждани през октомври - Световният месец за борба с рака на гърдата.

"Изключително благодарни сме за доверието, което „Битхоуп“ ни гласува! Във време, в което животът ни се случва в паралелен дигитален свят, виждаме как с наличието на добра воля и социална отговорност печалбите от един виртуален спорт могат да помогнат на десетки реални хора в битката за собствения им живот. Парите от дарението ще бъдат вложени в национална кампания за профилактични прегледи за рак на гърдата, която ще се проведе през 2020 г.", сподели д-р Полина Лъжанска, председател на  "Победи рака".

Екипът на фондация "Битхоуп" избра да пренасочи дарението към младата българска фондация вдъхновен от успеха на маратона Race for the Cure. Най-голямото благотворително събитие за жени с рак на гърдата в света се проведе за пръв път у нас на 29 септември и събра на стартовата линия в столичния Южен парк близо 6000 души. София бяга заедно с представители на още 16 европейски столици, сред които Рим, Атина и Прага, благодарение на CancerCare.bg – създадената от лекари платформа за онкологични заболявания на "Победи рака".