Печален рекорд отбеляза Великобритания. За едно денонощие там са починали 709 души от новата болест. Смята се, че 5-годишно дете е най-младата жертва на COVID-19. Здравните власти не дават надежда скоро да има подобрение на положението. Според анализите Великобритания е на етап от разпространението на епидемията, в който както броят на заразените, така и на починалите ще се увеличават значително.

Очаква се Кралицата да направи едно от редките си обръщения към нацията днес. В същото време властите обявиха, че разследват дали атаки срещу кули на мобилната мрежа не са свързани с коронавируса. В интернет се разпространява конспиративна теория, че 5G мрежата предизвиква коронавирус. Две кули са били подпалени в Бирмингам и Ливърпул, предава Нова телевизия.

"По отношение на мачтите за 5G, историите че разпространяват заразата са абсолютни безсмислици. При това опасни безсмислици. Смятам че е много важно да оборим тези глупости“, заяви Майкъл Гоув, шеф на кабинета на Борис Джонсън.

"Историите за 5G мрежата са пълни глупости. Безсмислица, която представлява най-лошия вид фалшиви новини. Възмутен съм от това, че телефонната мрежа, на която разчита Бърза помощ и гражданите в изолация, може да бъда атакувана в такъв критичен период. Осъждам го решително" каза професорът по нефрология Стивън Пауис.