3-годишно дете от димитровградско село е настанено в УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив с множество травми, вероятно причинени от побой. Детето е било прието в Клиниката по неврохирургия с диагноза субдурален хематом и е оперирано по спешност. След операцията е под активно наблюдение в интензивен сектор. 

Случаят става ясен на 19 февруари, когато в местната болница е постъпило 3-годишно момченце, придружено от 23-годишната си майка. Тя споделила пред лекарите, че синът й е получил гърч.

При направения преглед обаче е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Травмите, майката обяснила с падане на детето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в димитровградското село Странско. Жената се преместила със сина си при мъж от селото, с когото заживяла на семейни начала.

Мъжът, който приел майката и сина има още 6 деца. Преди време обаче жена му го изоставила и той заживял с 23- годишната жена. Мъжът вече е разпитван от полицията. Пред разследавщите той също заявил, че преди няколко дни детето е паднало по стълбите на къщата. След това пък си глътнало езика по време на игра. Спасил го съсед, който се притекал на помощ и му извадил езика.

Детето е преместено за лечение в УМБАЛ "Свети Георги", като има опасност за живота му. По досъдебното производство, образувано в Районна прокуратура – Димитровград се извършват активни процесуално – следствени действия за установяване на причината за уврежданията на детето и евентуалния извършител. По случая са уведомени и социалните служби.

Снимката е илюстративна!