22-годишният Исмаил Бесоолу е загиналият младеж при зверското меле на подбалканския път, станало във вторник вечерта. Припомняме, че лекият автомобил "БМВ", в който се е движило момчето, бе смазан до неузнаваемост след фаталния сблъсък с каруца, бус и стълб в бензиностанция.

Причината за катастрофата е каруцата, която се движила без каквито и да е отличителни и светлинни знаци по подбалканския път. Инцидентът стана в района на разклона на село Търничене на подбалканския път София – Бургас.

Колата на загиналия младеж на подбалканския път - смазана до неузнаваемостКаруцарят виновен за катастрофата се е отървал с леки охлузвания

Каруцата изскочила на пътя, като младежът опитал да избегне удара, ала неуспешно. Шофьорът загубил контрол и навлязал в района на бензиностанция, където се ударил в стълб и паркирана кола. 22-годишният шофьор издъхна намясто, а водачът на каруцата се е отърва с леки охлузвания.

Исмаил бил от с. Александрово и се движел с колата си БМВ. Служители на КАТ- Казанлък споделиха, че автомобилът се е движел с изключително висока скорост и шофьорът не е имал време и възможност да отреагира на внезапно появилото се върху асфалта возило с жива тяга, което нямало светлоотразители, пише Телеграф.

След удара в каруцата БМВ-то се претъркаляло в двора на съседна бензиностанция. По тъжна ирония на съдбата обектът бил на чичо му - известния бизнесмен Иса Бесоолу. Там колата помляла два метални стълба, част от стоманобетонната ограда и паркираните там две коли.

Часове наред се наложило да бъдат рязани смачканите ламарини, за да бъде извадено приклещеното мъртво тяло на момчето. 

Каруцарят, жител на село Горно Черковище, се отървал само със синини и натъртвания, при прегледа с дрегер станало ясно, че е седнал на капрата с 2,07 промила алкохол в издишания въздух. Това е единадесетият загинал от началото на годината по пътищата на Старозагорска област. Образувано е досъдебно производство.