Общо 20 двойки сключиха граждански брак на 20.02.2020 г. в Пловдив. Два от тях бяха обявени от кмета Здравко Димитров. Той влезе в ролята на длъжностно лице и връчи удостоверенията за граждански брак на Кристина Попова и Николай Лечев и на Цветелина Кортенкова и Калин Коджаманов. Те избрали са специално днешната датата, защото смятат, че ще им носи късмет.

„Пожелавам им винаги да гледат в една посока, да се обичат и подкрепят! Да помнят, че семейният живот е низ от взаимни компромиси и че само с разбиране и доброта могат да запазят чувствата си дълго време“, заяви кметът след ритуала. Той подари на двете нови семейства икона на Света Богородица с младенеца, за да закриля дома им и да ги пази в трудните моменти.

"Днес беше прекрасен ден за нас - 20 двойки на датата - 20.02.2020! Нека да са щастливи младоженците и да се радват на деца и внуци", коментира и.д. директора на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.

Вижте какво сподели една от двойките, които сключиха граждански брак днес:

Ритуалните зали в Пловдив бележат рекорд по желаещи да сключат брак на 20.02.2020Вижте каква е тайната за успешна и здрава връзка на едно бъдещо семейство