19 лекари и медицински сестри ще работят в изнесените кабинети на ДКЦ „Изток“ за прием на хора със симптоми на вирусно заболяване. Кметът на Пловдив Здравко Димитров провери днес как ще бъдат преглеждани първоначално пациентите с висока температура, кашлица, главоболие, задух и т.н. Хора с друг вид оплаквания, хронично болни, или деца ще бъдат преглеждани от личните си лекари или от специалистите на здравния център, които продължават да работят.

„Добре е, че Община Пловдив разполага с подобни кабинети, особено в този гъсто населен квартал. Надявам се да има по-малко болни, които да достигат до здравните услуги на лекарите, които работят тук“, сподели Здравко Димитров.

Той заедно със заместник-кмета Тодор Чонов, кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов се увериха, че има и достатъчно лични предпазни средства за всички лекари – маски, шлемове, ръкавици, костюми, очила. Те са осигурени от дарения на Общинския кризисен щаб

„Общо 19 лекари и медицински сестри ще работят тук, всеки ден включително събота и неделя, от 08:00 часа до 20:00 часа“, уточни д-р Живко Тодоров, управител на ДКЦ „Изток“.

Медицинските сестри от училищата и от детските градини, които в момента временно са затворени също са се включили и ще поемат смени по график. Те ще взимат и материал за изследване, който ще се изпраща за лабораторията.