17 жалби са подадени от ромите във Войводиново, чиито къщи са незаконни, срещу заповедта на кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов те да бъдат съборени. 15 са образуваните дела, като в периода от 6 до 28 март ще им бъде даден ход. Други 18 постройки в ромската махала, които са били опасни, вече са съборени. Това съобщи на започналата преди минути в община „Марица“ среща кметът Димитър Иванов. На срещата присъстват зам.-областният управител Петър Петров, представители на социално подпомагане, на МВР, на ромски организации и жители на Войводиново.

„Целта ни е да намерим решение на казуса с незаконните постройки във Войводиново, така че да има компромисно решение и моля всички присъстващи да спазват добрия тон“, призова кметът Димитър Иванов.

Малко преди да започне срещата пред сградата на Общината се разрази спор между представители на ромските организации и жители на Войводиново. Ромите твърдят, че не могат да ги гонят посред зима, а инициативният комитет от селото заяви, че в ромската махала трябва да важат законите, както навсякъде другаде.

В момента срещата продължава на закрити врата.