Част от жителите на квартал Тракия останаха без вода поради авария във водопреносната мрежа. Причината за нея е спукана половинвековна тръба, от която продължава да извира вода като гейзер вече часове наред. Целите улици са във вода и кал, видя репортер на TrafficNews.bg

Екип на ВиК от 10 човека е на мястото на аварията и се опитва да я овладее. За целта те изкопаха огромен ров, за да стигнат до тръбата. „Отводняваме с бензинова помпа, за да може да започнем да работим върху самата тръба“, съобщи служител на компанията.

„Кой ще ни плати загубите”, питат хората от район „Тракия”. Те твърдят, че авариите стават редовно, а загубите са само са тяхна сметка.

Пловдивчани са ядосани и заради некачествените ремонти, които "ВиК"-Пловдив правят след всяка авария, защото асфалтът хлътва и на чисто нови улици често се появяват дупки.

По данни на водния оператор-монополист, в града загубите на вода по старите тръби са повече от 50%. Тях ги плаща всеки абонат на компанията. Или с други думи – само 50% от сметката ви за вода е реална, а с другите 50% се покриват загубите от водопреносната мрежа в Пловдив.

TrafficNews.bg