Почти безобидна! Не, не става дума за петата част от прочутата поредица на Дъглас Адамс, нито за определението на Форд Перфект за планетата Земя. Така скандалната пловдивчанка Ваня Тучева бе описана от своя позната. Русата фурия преди броени дни лъсна в медиите със серия измами, които вършела през последните години, представяйки се за бизнесдама и презентирайки измислената си биография.

Компаньонка или бизнесдама, изпечена мошеничка или жена , която страда от раздвоение на личността?

Скандалът избухна след като бившият вътрешен министър Богомил Бонев пусна пост за инж. Тучева, в който съобщи за извънкласните занимания на „бизнесдамата“ , публикувайки линк към обявата й в сайта bitak.bg, където тя предлага „пълна програма от секс услуги“ срещу скромната сума от 60 лева, а  офертата е придружена с недвусмислени снимки на персоната.

Въпросната Тучева, която от години се подвизава по всички официални събития в Пловдив, отърквайки се в силните на деня, пресоли манджата , като преди няколко дни публикува прес-съобщение за „успеха си“- два милиона евро за сайта на т.нар. Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България (АИИТЗПБ). Въпросната платформа очевидно е правена в час по трудово обучение и носи „иновативното“ заглавие it-farmer.bg. /Според IT спецове това бил единствения сайт в света със средно тире. Грях, сравним само с поругаването на Джокондата/

Тучева обяви, че сайтът е представен на специална презентация в Лозенец, а като доказателство постна снимка , на която е прегърната с президента Росен Плевнелиев.  В профила си качи също така снимки с вицепремиера Томислав Дончев, шефът на КРИБ Кирил Домусчиев и прочее влиятелни личности, които тя нарича „моите приятели“. Преди това на профилната си снимка е в прегръдките на кмета Иван Тотев. От Програмата за развитие на селските райони отрекоха да са финасирали Тучева и нейната асоциация. Въпреки това обаче тя продължи да се хвали:  „Следващите месеци предстои изграждането на нови бизнес офиси в София и Варна, където бизнесът се развива много добре, като инвестицията там ще е около 500 хил. евро, а новите работни места ще нараснат поне с 30 нови служители“.

Както стана ясно 2 милиона евро няма, снимките са тип „селфита“ , като ВИП-овете по тях нито познават пловдивчанката, нито някой е чувал за нея. Както впрочем и 90 процента от нейните 2000 приятели във фейсбук.

И отново изниква въпроса- КОЯ е инж. Тучева?

Оказва се, че освен сред търсачите на ласки в сайтовете за запознанства, Тучева е добре позната и в пловдивския панаир. Очевидно по тази линия бившият вътрешен министър Бонев , който бе и изпълнителен директор на панаира, е запознат отблизо с делата й.

Вие секретарките, сте не само добре образовани, ами и много способни.
Тъкмо снощи бях на гости на Г-н Гергов и му казах, че според мен служителите
му са много любезни и компетентни хора.
Доста си поговорихме за това по време на вечеря!

инж. Ваня Тучева
Председател на УС
АИИТЗПБ

Това е мейл, изпратен от г-жа Тучева до секретарския офис на панаира. Мило и в същото време впечатляващо. Само дето въпросната дама никога не се е срещала с мажоритарния собственик на АД-то.
Това обаче по никакъв начин не й пречи да включи панаира в схемите си за измама. По време на изложението „АГРА“  тя прави заявка за организиране на семинар , на който ръководената от нея Асоциация да представи пред фермери високите технологии, които ще улеснят труда им. Залата в пресцентъра е предоставена на бартер на Асоциацията  за семинар към съпътстващата програма на агроизложението, но наемайки залата Тучева изпратила съобщение до Търговската камара, че желаещите да участват в семинара трябва да платят по 120 лева. Следва проучване на фирмата и отказ от панаира, последван от кореспонденция , прекрачваща границите на добрия тон.

14 Февруари 2014 г. 15:57

Чекиджия ще викаш на социално слабия дето ти ръкопляска

Конферентните ни и бизнес прояви не са достатъчно силни, а ? - ТИ НЯМАШ НИКАКЪВ МОРАЛ!

НЕ, не съм ПРАВА - морала ти е като на женско куче в размножителен период.

Ще имаш възможност да викаш кифладжии на съдиите.

ОЩЕ ЕДНА ДОКУМЕНТИРАНА ЛЪЖА- Надяваме се да бъдем домакин на организираните от Вас семинари.

 СТРАХОТНО. МММММ Мечта.

Направо си е за съдебен иск за щети и отделно за прокуратура, заради изнасяне на поверителна информация. А може и да се смиля!

ЧЕТИ КАК -

ДАВАМ ТИ СРОК ДО ЧАС ДА НАПИШЕШ СЛЕДНОТО ИЗВИНЕНИЕ ВЪВ ФБ СЪС ТОЗИ ТЕКСТ 1:1:

ИЗВИНЯВАМ СЕ! Приятели, без да проуча нещата, си позволих свободни съчинения и обиди към човек с фирма с " НЯМАТ ХОРА " , за което дължа извинение! Фирмата е с международно призание и награди. Фирмата е уважаван партньор на Международен панаир Пловдив!

Блондинката, която всъщност  недалечното си минало е била закръглена брюнетка, е успяла да се вреди за няколко интервюта пред асеновградската телевизия ТВ САТ. Там с апломб /и много клишета/ обяснява на земеделците  „как се сади пиперо“ и  разисква сложния въпрос какво правят фермерите ако 10 дни вали дъжд.  Езикът й пред камерата обаче рязко се различава от този, който използва в епистоларните си форми за контакт.

13 Февруари 2014 г. 14:23

Парички - да не би Путю Маринкин да иска заплащане от кака си за услугите? Или нямаш пари за боя за коса?
Мамиш ли още хората, а? Обещаваш ли щандове, оборудвани зали, кетъринг, нови клиенти, място в президиума на пресконференции, интервюта по ТV? Изпращаш ли личните данни, личните карти, програмата, графикът, лекторите и базата с контакти  на хората на нямащи отношение трети лица!

ИЗВИНИ СЕ И ЩЕ ОСТАВЯ НЕЩАТА БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ.
НЕ СЕ ЛИ ИЗВИНИШ ТЕ ДАВАМ НА ПРОКУРАТУРАТА В ПЛОВДИВ ОЩЕ ТОЗИ ПОНЕДЕЛНИК!
И ще ти заведа и дело за такава сума, че ще ти се наложи да продадеш копторчето в което живееш за да я платиш!

Войната е лична тъй като Тучева влиза в доста интимни подробности, водейки кореспонденцията си със служителката на панаира:

N*,

да побърза милото ти да те завърже, че ще те почакам още час-два да се опомниш, иначе ще те водя на съд за нарушаване и разгласяване в публичното пространство и по ФБ на привилигерованата тайна на клиента и нанасяне на морални и материални щети на Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България. Подготвена съм финансово много добре да те съдя до дупка и зад дупката. Колкото повече статуса за фирмата ми и мен ти седи и разгласяваш графикът, програмата и темите на финансовите ми форуми в земеделието - толкова повече ще е иска! И ще те осъдя! Като ми платиш щети за 50 000 лева по съкратената процедура ще разбереш какво ти се казва. Но преди това ще поразкажа за теб и съмнителната ти дейност, а никой няма да ти се довери повече на патетичният ти конгресен център и панаира, дето разгласява поверителна клиентска информация.

В крайна сметка заплашвана служителка пуска жалба в полицията, а Тучева отговаря с контражалба в прокуратурата.

Каква е всъщност целта на всички тези сложни упражнения, кухи асоциации и бутафорни успехи?

Пловдивският Остап Бендер в рокля е избрал един от 400-те сравнително честни начина, за да измъкне пари от „50-60 годишни земеделци с ниска компютърна култура“, канейки ги на платени семинари , които така и не се провеждат. Става дума за суми 100-120 лева- такса, която трябва да плати всеки, който желае да се запише в ограмотителната платформа. Има данни , че пред чужди изложители се е представяла за служител на панаира, влизала е в роли на РR и агро специалист. Няма данни а проведен семинар, но и 100 лева не е сума, заради която някой ще тръгне да се жалва в полицията. 

Под въпрос е и титлата „инженер“, която Тучева поставя пред името си. Проверка в сайта на Министерството на образованието показва, че на нейният ЕГН не съответства никакъв документ за завършено висше образование.

След избухването на скандала, Тучева се е покрила и контактува единствено чрез фейсбук профила си. Пуска постове от типа на "Добро утро , приятели!", "Хайде на кафе" и "КактОсът ми цифна". Не отговаря на телефоните си- нито на тези от визитната си картичка, нито на тези от сексобявата.  Не коментира изнесените данни и обвинения, а пише постове, че й е „писнало от социално слаби“  и пуска нов миш –маш от оправдания и обвинения , в които забърква никому неизвестния Радостин  Герджиков и …плеймейтката  Елена Кучкова.

„Кой пусна това лице Радостин Герджиков в света на богатите , известните и младите? Той ми се предложи като PR , автор и блогър и какво ли още не , за да го наема за търговски представител за Пловдив. Щял да ми доведе клиенти,да ми оправи ПР-а, да ми развива пазара и да ме вкара в национални медии… Схемата е класическа, известна е като „Разиграване на баламите за пари“ , предлагаш на „жертвите“, ПР , реклама, като клъвнат ги „цоцаш“, а след като се усетят, ги нападаш и заплашваш да си траят“ пише Тучева в отворено писмо до медиите.

Пловдивчанката явно е добре запозната с тази схема, но явно е попаднала на свой „колега“, тъй като проверка в биографията на въпросния Герджиков установи  доста неверни данни.

Но както казва Великият комбинатор  “Животът, господа съдебни заседатели, е сложно нещо, но това сложно нещо, господа съдебни заседатели, се отваря просто, като чекмедже. Само трябва да знаете как“. Е, Тучева явно си е затиснала пръста! 

Парашкева Иванова, TrafficNews.bg