
Някои хора предпочитат да хапват бананите в нормалното им състояние, други пък ги обичат вече покафенели. За щастие всички варианти са полезни за здравето, но по различен начин, пише Insider.
Още зелените банани съдържат по-малко захар и затова са подходящи за хора, страдащи от диабет.
Плодовете, по чиято кора вече се виждат кафяви петънца, пък се преработват по-лесно от организма, така че са идеални за хората с проблеми с храносмилането.
Съвсем покафенелите банани пък са пълни с антиоксиданти поради промяна на някои от веществата.
Като цяло бананите винаги са добра идея, тъй като ни дават енергия и съдържат така нужния и полезен калий. В която и фаза на зреене да ги хапвате, няма да сгрешите.
Още от категорията

Дневен хороскоп за 13 юни: Лъв - късметът може да ви споходи днес, Стрелец - навлизате в любовна фаза


Топ 10 на най-страшните филми на всички времена
Акценти







Хванаха турчин с 6 кг кокаин в Пловдив

Ботев официално обяви колко е дълга на клуба
