Чували сте твърдението, че здравословните храни излизат солено на бюджета, и сигурно портмонето ви би се съгласило с твърдението
Как да спестим пари при покупката на здравословни храни?
Не е задължително, стига да имате малко време, което да инвестирате, и известна доза съобразителност.
ЗАМРАЗЕНИ СРЕШУ ПРЕСНИ
Става въпрос за плодовете. Вярно, намират се и ягоди, но със стойността им за килограм може да си купите сносен чифт обувки. Заложете на замразените. Качествата на плодовете в замразено състояние не се отдалечават много от тези на току-що обраните. Използвайте фризера си по предназначение и го заредете с любимите си плодове, докато е време и цената им на пазара е ниска. Ако не сте привърженици на слагането на плодова зимнина, фризерите в хипермаркетите предлагат замразено разнообразие и най-важното на приемлива цена.
АКО СА ЯДКИ, ДА СА НАСИПНИ
Разходете се до пазара и си купете от любимите видове сурови ядки в насипно състояние. И сушени плодове е възможно да намерите – от стафиди до смокини и фурми. Смесете ги у дома и ги опаковайте на порции. Ако обичате орехи, купете си с черупки. Цената им е доста по-ниска от тази на обелените.
ЗЪРНЕНА ЗАКУСКА В ТЕРМОС
Когато бързате сутрин, често изборът е закуска у дома или закъснение за работа и обикновено оставяте похапването за офиса. Там само ще залеете полуготовото мюсли от пакета с мляко и готово. Ако искате обаче да спестите някой лев, може да накиснете обикновени овесени ядки, които са доста по-евтини от пакетираното мюсли, с гореща вода в термос от вкъщи. Докато пътувате до работата, ще се „сготвят“. Освен това може лесно да ги овкусите с лъжичка мед или парченце черен шоколад в офиса или пък да не ги подслаждате изобщо. А ако сте се сетили да хванете шепа замразени боровинки от фризера у дома, още по-добре.
ЗЕЛЕНЧУКОВ ЧИПС ОТ ФУРНАТА
Няма начин здравословното меню да мине без зеленчуци. Но ако не сте фенове на задушената им миризма, която издайнически се разнася от дамската ви чанта в офиса, пригответе ги у дома под формата на чипс. Вярно, може да си купите готов от биомагазина, но по възможностите ли ви е да го правите всеки ден. Нарежете картоф, морков, тиквичка, репичка на тънки филийки с белачката за зеленчуци и ги подредете върху намаслен лист хартия за печене. Овкусете ги преди това по желание с няколко капки зехтин и малко сол и ги сложете в немного силна фурна, докато станат хрупкави. Може да добавите и листа къдраво зеле, то също е подходящо за чипс.
Още от категорията
Учени откриха за първи път кехлибар в Антарктида