
Зимата е един вълшебен месец от годината, който ни носи не само студ, поводи за радост и празници, но и неща, които сме свикнали да използваме и консумираме само по това време.
Един от продуктите, които са станали неизменна част от този сезон и навяват асоциации за коледни и новогодишни трапези, не само у нас, но и на много други места по света, са мандарините.
Мандарините обаче, не са характерни за нашите географски ширини и климат и пътуват дълго преди да бъдат изсипани върху сергиите на продавачите, пише Fakti.bg.
Именно заради това трябва са се внимава при избора и покупката на оранжевите цитруси, съветват руски експерти.
Според тях плодовете трябва да се избират, като внимателно се оглежда тяхната форма и цвят.
Плодовете трябва да са оранжеви или оранжево-червени, без черни петна.
По миризмата не може да се определи качеството на мандарините, казват експертите от Московския държавен инспекторат за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни.
Ако плодовете са толкова меки, че като ги натиснете с пръст, той потъва, не ги купувайте. Макар на външен вид да ви се струват хубави, те вероятно са гнили отвътре.
И ако сте привърженик на всеобщо разпространената теория, че наличието на свежи листа на мандарините, означава и свеж плод, то експертите имат разочароваща новина за вас - това е заблуда.
Всъщност листата на плодовете не са показател за качество и свежест, защото тези листа могат да запазват свежия си и зелен вид за дълго, дори и след като са били откъснати от дървото.
Мандарините могат да се съхраняват четири седмици при температура от 3 до 8 градуса по Целзий и да останат свежи и апетитни на пръв поглед.
Още от категорията
Виж всички
Във Великобритания пускат истински пари от играта "Монополи"

Хроничното безсъние може да ускори загубата на памет

Акценти
Виж всички
МВнР привика руския посланик заради дроновете в Полша







Кошмарни задръствания в Пловдив в първия учебен ден СНИМКИ
