
На Великден не пропускайте да зарадвате и любителите на сладкишите. В празничното меню, освен традиционни ястия, добавете и атрактивни десерти, с които да оформите трапезата си.
„Топчета” във форма на яйце
Продукти:
½ чаша размекнато масло
¾ чаша кафява захар
2 чаши брашно
2 супени лъжици екстракт от ванилия
300ml кондензирано мляко
1 чаша настърган шоколад
Бял шоколад и хранителни бои за декориране
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте маслото и захарта, докато се получи еднородна смес. Добавете екстракта от ванилия и брашното и продължете да бъркате.
Бавно добавете кондензираното мляко. Когато се смесят хубаво, прибавете и настъргания шоколад.
От така полученото „тесто” направете малки топки и оформете като яйца. През нощта ги оставете в хладилника.
На следващия ден разтопете белия шоколад, разделете го на части и след това във всеки част добавите различна боя за сладки. Готовите топчета потопете в белия шоколад. От останалата част можете да направите и интересни линии. Оставете ги да изсъхнат.
Великденски цветни мъфини
Продукти:
4 яйца
1 чаша растително масло
¼ чаша мляко
2 чаши захар
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
флакон със сметана
зелена боя за храна
M & M бонбони или други цветни бонбони
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе за формичката за мъфини.
В голяма купа счупете яйца, маслото и млякото и бъркайте, докато добавяте захарта в сместа. Пак бавно добавете и брашното, солта и бакпулвера, докато не получите наистина еднородна смес.
Разпределете сместа в малките гнезда на съда за печене и оставете да във фурната за около 25 минути, докато не бухнат и докато не станат златисти.
Отделно разбийте сметаната с малко мляко и оцветител да храна. След като се изстинат мъфините, украсете със сметаната и бонбоните.
Великденски шоколадови мъфини
Продукти:
4 яйца
1 чаша растително масло
¾ чаша мляко
2 чаши захар
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаша какао на прах
Разбита шоколадова сметана
Бонбони за украса по желание
Шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Тези мъфини се правят като предишните, загрейте фурната на 180 градуса, смесете всички съставки, докато не получите компактна смес и сложете да се пекат. Разликата е, че тук добавяте какао за невероятен шоколадов вкус.
В крайна сметка, след като се охладят мъфините, украсите със сметана, пръчици и бонбони.
Още от категорията

Кога преминаваме към лятно часово време?

Вижте как да изчислите числото на поколението

Кои са храните, които ни карат да гладуваме повече?
Акценти

Назначиха нов главен инженер на община Пловдив




Дежавю: Гуми отново горят в Кършияка



