Samsung вкара Android и в своите принтери. Компанията представи десет нови мултифункционални принтера (MFP) за европейския пазар в рамките на откриващото събитие „Smart MultiXpress” на изложението IFA 2014 в Берлин.

Новите мултифункционални устройства, базирани на Android, ще разполагат със Samsung Smart UX център, за да работят независимо без компютър, мащабируеми приложения и с лесен за употреба потребителски интерфейс, съобщава Инвестор.бг.

Новите серии мултифункционални устройства Samsung Smart MultiXpress разполагат с 10.1-инчов изцяло сензорен панел, който позволява на потребителите да търсят и печатат от уеб браузъри, имейли, карти, изображения и други видове съдържание, без да е необходимо да се свързват към компютър или сървър. Сензорният екран също така предлага възможността да се преглеждат документи, както и да се редактират и допълват.

Android от своя страна дава на устройствата неограничени възможности за премащабиране на приложенията за печат, както и възможност за свързаност в движение чрез Samsung Cloud Print.